Search
Generic filters

Urea

urea

Urea čili močovina (karbamid) je v dermokosmetice hojně využívanou látkou. Ačkoliv je její název pro použití na pokožku trochu odstrašující, můžete být bez obav, do dermokosmetických přípravků se používá urea syntetická. Urea je využívána pro svou širokou škálu vlastností, které se odvíjí od výše použité koncentrace. Pokud je koncentrace 5-10%, má urea intenzivní hydratační účinek. Pokožku zjemňuje a pomáhá ji udržet přirozené pH. Velmi dobře pečuje o suchou a šupinatou pokožku. V koncentraci 10-30% jde pak její účinek keratolytický, tj. způsobuje odstranění přebytečných kožních buněk až plaků. Urea je přirozeně hypoalergenní, při aplikaci na poraněnou pokožku, ale může štípat.

Urea

v zajímavých článcích

O této účinné látce se v žádném článku nezmiňujeme.

Wishlist 0
Continue Shopping

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.